Meny Stäng

Äntligen

Print Friendly, PDF & Email

Äntligen ser man en vettig röst på DN kulturdebatt som ifrågasätter diskursen om så kallade hederskulturer där man länge varit tondöv för att man inte främst motverkar våld mot kvinnor utan demoniserar hela folk och promotar rasism och främlingsfientlighet. Skönt att höra en annan röst än islamhatande kommunister från Mellanöstern och de naiva svenskar som spelar dem i händerna. Och nu kanske man kunde gå vidare och utveckla arbetet mot våld i nära relationer i stället för att tävla om popularitet hos Avpixlat-redaktionen?

Eller, annan tanke : eftersom det bevisligen finns personer i SD -toppen som slår tjejer och kallar dem h -ordet mitt på öppen gata kanske man kunde reflektera över vilken kvinnosyn svenskar har. För de är ju i gott sällskap av andra. Likaså är det gott om svenska familjer som inte accepterar deras döttrars val av partner och livsstil. Fråga dem som t. ex. konverterat till islam!

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *